Hier kunt u het laatste nieuws over ons fokbedrijf lezen.
Tevens vindt u andere wetenswaardigheden over de schapenhouderij in het algemeen.
De jonge rammen van 2015 doen het goed in mei 2016
De 7 Engelse Texelaar rammen en een Swifter ram die 2015 geboren zijn lopen als groep samen wat goed gaat. Ze vechten wel wat, maar dit heeft nog geen schade opgeleverd doordat ze aan elkaar gewend zijn.
Het rammen over laten lopen bevalt ons wel en goede genetica van 3-lingen en april geboren rammen komt dan nog goed tot zijn recht. De kopers van deze rammen kunnen er dan ook al vroeg mee dekken deze herfst. Op de voorgrond de ram Arie 06484-93333 die een hoge vruchtbaarheidsindex 111/57 heeft en meer Nederlands bloed voert.
Arie is een zoon van de welbekende ram 2964-00981 met een index voor worpgrootte van 116/94 en Vleeslamindex van 107/85
De jonge rammen van 2015 doen het goed in mei 2016
Prachtig warm voorjaarsweer komt er aan!
De schapen zoeken de schaduw weer op wat betekent dat we nu weer prachtig voorjaarsweer hebben. De natuur is op zijn mooist en het gras groeit goed. Ook de lammeren groeien goed door en begin juni gaan we scannen is de bedoeling. Prachtig warm voorjaarsweer komt er aan!
Koolzaad bloeit maar te koud voor deze tijd helaas
Hier een foto tussen de buien door van de mooie natuur in het voorjaar. het is echter koud overdag en de bijen blijven in de kast met 4 graden overdag!
Er is wel voldoende gras maar we zien uit naar warmere tijden!
Koolzaad bloeit maar te koud voor deze tijd helaas
Cambwell Taurus dochter 4899-38598 twee prachtige lammeren
Cambwell Taurus dochter 4899-38598 heeft twee prachtige lammeren gekregen van onze Engelse Texelaar ram Whisky 4899-38530.Het aflam seizoen loopt op zijn eind en we zijn buitengewoon tevreden over het verloop ervan. Veel lammeren, vlot spul en geboortes die vlot verlopen.
De kwaliteit van de lammeren is in onze ogen erg goed. waarbij we 4 verschillende rammen hebben ingezet.
Cambwell Taurus dochter 4899-38598 twee prachtige lammeren
Ale ooien geschoren en opgestald op 5 februari
De Swifters zijn vorige week opgestald. Deze week zijn de Texelaars opgestald op woensdag en op vrijdag 5 februari mooi droog geschoren. Het scheren is goed verlopen en daardoor kunnen we nu beter de conditie monitoren en indien nodig voergroepen maken. Alle Texelaars staan aan het goede kwaliteit mei gras 2015 en zo te zien waarderen ze dat. De Swifters in een aparte groep krijgen er nu ook krachtvoer bij omdat we daar meer lammeren van verwachten die veel energie vragen zo op het einde van de dracht. Ale ooien geschoren en opgestald op 5 februari
Gedekte Texelaar ooilammeren en Swifter ooien in de winterweide
Hier een foto van de Texelse ooilammeren die gedekt zijn bij Texelse rammen Arie en Whisky. Ook op de achtergond de drachtige Swifter ooien die eind februari 2016 hun lammeren verwachten. Er staat nog ruim voldoende gras door het zachte weer deze winter en de ooien blijven nog een maand buiten. Gedekte Texelaar ooilammeren en Swifter ooien in de winterweide
Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar
Hierbij wensen we alle bezoekers van onze site en de Facebook pagina Fokbedrijf Aa Engelse Texelaars en Swifter Schapen een heel goed 2016.
Fijne Feestdagen voor U en uw gezin en een gezond 2016.
De Texelse drachtige ooien ziet u hier op de foto in december 2015 waarbij ze in een prachtig perceel nog van de voorwinter kunnen genieten. Er is wel veel regen gevallen, maar in dit perceel van 20 hectare zijn voldoende hoog gelegen delen om te rusten.
Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar
Engelse Texelaars in de winterweide
Hier een foto van de Engelse Texelaars in de winterweide 2015-2016.
Ze hebben flink de ruimte en het weer is nog zacht zodat er nog wat gras bijgroeit.Over een week gaan alle rammen van de ooien en we verwachten een compact aflam seizoen dit voorjaar.
We kunnen terugzien op een goed schapenjaar waar we weer de koppositie hebben overgenomen in de Vleeslam index met Warrior 06390-13220 op de eerste plaats van Nederland en Whisky op de derde plek. Kwaliteit komt toch bovendrijven!
Engelse Texelaars in de winterweide
Gedekte Swifter ooien in natuurgebied
Hier een plaatje van de gedekte Swifter ooien in een natuurgebied. De nacontrole wordt door Wizard 8809-13164 gedaan.
Alle oude ooien zijn nu al gedekt bij de Swifters en de Texelaars.
Binnenkort als er weer voldoende gras is bijgegroeid gaan de ooien naar de winterweiden. Die zijn pas nog gemaaid, dus de stukken moeten groter gemaakt worden.
In het natuurgebied staat nog voldoende!
Gedekte Swifter ooien in natuurgebied
Drinkstone PJP1100003 fokt exterieur en ook een geweldige groei (foto)
Nadat vorig jaar haar Ramlam Specop Vigour al zeer goed was ingeschreven (vader Goldies Supreme) met 88 punten voor Bespiering, 88 beenwerk, 89 vacht en 87 Algemeen Voorkomen, heeft ze met haar tweede zoon 06390-13220 Warrior weer een top prestatie neergezet.
Het Texels ramlam Warrior is met zijn eerste vleeslamindex van 120 / 72, groei + 68,4 Spier + 1,13 en vet -0,16 de hoogste van Nederland op dit gebied. Hij vervolgt een lange historie hiermee omdat zijn vader Malvern 30 (4899-00030) en zijn Grootvader Lumbylaw Osogood ORL08003 dit ook al meerdere keren gepresteerd hebben! Deze rammen vind u ook nog steeds in de 1% beste Texelse rammen van Nederland op dit moment voor Vleeslamindex.
Leuk om zijn moeder nu in het zonnetje te zetten die ook haar steentje heeft bijgedragen en we verwachten nog veel van haar.
Voor de liefhebbers haar inschrijving vorig jaar door de inspecteur van het NTS
85 kop 93 ontw. 88 besp. 88 evenredigheid 86 type 88 beenwerk 87 vacht 87 Alg. Voorkomen
Drinkstone PJP1100003 fokt exterieur en ook een geweldige groei (foto)
« eerste 10 berichten    volgende 10 berichten »