Hier kunt u het laatste nieuws over ons fokbedrijf lezen.
Tevens vindt u andere wetenswaardigheden over de schapenhouderij in het algemeen.
Lanark Texel sale 2014 duurste ramlam 145.000 Guines
Voor de liefhebbers geven we hier de link naar de You-tube film van de sale van de 4 duurste rammen van 21 augustus 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=xIp3vVySx3o&feature=youtu.be

De op een na duurste Texelse ramlam ram ooit verkocht bracht 145.000 Guines op.
(Topping the trade at 145,000gns was ram lamb, Knap Vicious Sid from Robert Cockburn’s Crieff, Perthshire based flock.
The lamb is the son of the 7,000gns Tamnamoney Tuborg Gold and is out of the dam by Baltier Rascal I. He came fifth in the pre-sale show and had taken first prize at Lesmahagow Show.
It sold in a three-way split to Boden and Davies, Sportsmans, Keith, Alan and Roy Campbell, Cowal and Hugh and Alan Blackwood, Auldhouseburn.

The 390 ram lambs sold averaged £2,487.23, a rise of £177.68 on the year, with an 82 per cent clearance – the highest recorded at Lanark in the history of the breed.)
Een gemiddelde van 2.487 pond per verkocht ramlam met 390 dieren gegund.
Lanark Texel sale 2014 duurste ramlam 145.000 Guines
Nieuwe Engelse Texelaar rammen en nieuwe Swifter Ram A392-32165
We zetten nu voor U de jonge generatie fokrammen op de site, onder fokrammen en dan bij Texelaar of Swifter kijken!
We zijn zeer tevreden met de nieuwe selectie waarbij onze oudere Engelse Texelaar ram Osogood en Malvern 30 natuurlijk ook weer worden ingezet.
De focus ligt weer op makkelijke gebruikseigenschappen en probleemloos gezond functioneren.
De Swifterram VEELZIJDIGHEID A392-32165 biedt nieuw bloed wat ook landelijk goed met de meeste lijnen gecombineerd kan worden uit een vaderlijn die het buitengewoon goed doet met de Vleeslamindex. Verder wordt ook de eigen Swifterram Top Gun 8809-58085 weer ingezet met zijn top vleeslamindex van 113 met 83 betrouwbaarheid.
Als voorbeeld van de eigenschappen waar we naar op zoek waren bij de Engelse Texelaar schapen die we geimporteerd hebben, wormresistentie, geboortegemak en productie een afdruk van de nieuwe ooi Drinkstone PJP1100003 haar genetische eigenschappen. Van haar zetten we de Goldies Supreme zoon Vigour in en van haar volle zus de Cambwell Taurus zoon Voice. Uit een ander moederlijn die ook Drinkstone Peacemaker heeft voortgebracht zetten we de Cambwell Taurus zoon V.I.P. in.
Nieuwe Engelse Texelaar rammen en nieuwe Swifter Ram A392-32165
De Swifter ooilammeren zijn nu allemaal gescand en afgespeend
27 mei zijn alle lammeren gescand en gewogen door Hans te Mebel van het NSFO. er worden indexen berekent voor vruchtbaarheid, spierdikte, vet bedekking en groei. Toekomstige kopers van het koppel van 20 ooilammeren beschikken daardoor over alle informatie. De lammeren zijn dubbel ARR genotype en overwegend ook dubbel MyoMax getest.
Ook starten we met de verkoop van de ramlammeren van de Engelse Texelaars en de Swifters.
Voor vermeerderaars is het dan handig om van een bedrijf zowel de Texelaar ram als de Swifter ooilammeren te betrekken.
Als u belangstelling heeft horen we het graag. Het hele koppel is deze week weer getapt voor verlenging van het Zwoegervrij (Maedi-Visna) certificaat met gunstig resultaat. We hebben ons certificaat nu weer tot juni 2016.
De Swifter ooilammeren zijn nu allemaal gescand en afgespeend
Hype en Happy van het Kanteel geboren
Op de foto het prachtige Palomino mini shetlander hengstveulen Hype van het Kanteel. Hij doet zijn naam recht aan, een prachtig gebouwd veulen met beste bewegingen. De vader is de eerste premie hengst Shandy van Bromishet en de moeder Xarina van 't Sallandserfje.
De veulens zijn zonder hulp geboren en erg vlot.
Hype en Happy van het Kanteel geboren
Importlammeren van Drinkstone in de quarantaine weide 2014
Hier een foto van de Texelse importlammeren die we deze winter nog in hun moeders gekocht hebben op de Drinkstone reduction sale in Schotland.
Het gaat om de top van het Engelse Texelaar stamboek waarbij we extra gelet hebben op geboorte gemak, worm resistentie en geboortegewicht.
De vaderdieren zijn de nummer 1 Engelse Texelse ram Goldies Supreme voor Muscularity en de nummer 5 Engelse Texelaar ram Cambwell Taurus voor groei. De moeders hebben als vader Drinkstone Punt-Gun wat de vader is van de nummer 1 Texelse Ram Drinkstone Tasmania in 2014. Allemaal bewezen goed verervende Engelse Texelaar rammen.Cambwell Taurus heeft als vader Sportsmans Supreme uit de top ram Kelso Paveroti.
Importlammeren van Drinkstone in de quarantaine weide 2014
12 april schapen in de weide!
Vandaag de schapen in de weide gedaan. Ze waren er blij mee!
De ooien worden nu niet meer bijgevoerd en de lammeren krijgen wel brok om de groei ongestoord te laten verlopen en voor de mineralen voorziening.
12 april schapen in de weide!
Swifter lammeren en Texelaar op een strobaal is altijd leuk
Als er stro gestrooid gaat worden vinden de lammeren het altijd een feest om er dan bovenop te gaan staan. Binnenkort gaan ze de weide in en kunnen ze zich daar uitleven. Van 8809-58085 hebben we ook twee blauwe Swifter ramlammeren gekregen. Swifter lammeren en Texelaar op een strobaal is altijd leuk
Texelse lammeren 6 april 2014
Op 6 April hebben we de lammeren allemaal gevaccineerd tegen Clostridium zodat ze over een week veilig naar buiten kunnen. De voerovergang zal geleidelijk worden is de bedoeling door ze eerst maar een paar uur de weide in te doen met hun moeders en elke dag wat langer.Ze groeien erg hard, dus dat is altijd wel uitkijken. Texelse lammeren 6 april 2014
Texelse lammeren maart 2014
Hierbij al een foto van een deel van de Texelse lammeren in maart 2014
verdere info volgt.
Ze zijn van 3 verschillende vaderdieren
Texelse lammeren maart 2014
Texelse en Swifter Ooien geschoren 7 februari
Op 7 februari zijn de ooien geschoren en waren in goede conditie de winter doorgekomen. Ze zijn nu al goed gewend aan het kuilgras en worden afhankelijk van de aflam datum al bijgevoerd met krachtvoer. De Swifters nu in een aparte groep 350 gram per dag en de Texelaars 150 gram. Over een week gaan de eerste ooien af lammeren en we zien er al weer naar uit. Texelse en Swifter Ooien geschoren 7 februari
« eerste 10 berichten    volgende 10 berichten »