Hier kunt u het laatste nieuws over ons fokbedrijf lezen.
Tevens vindt u andere wetenswaardigheden over de schapenhouderij in het algemeen.
Rammen bij de ooien in de herfstzon (foto Superieur 4899-58235 )
Alle Texelse en Swifter rammen lopen nu bij de ooien. Een groot deel is 10 oktober al gedekt.
De Texelse ram Superieur 4899-58235 heeft nu ook een aantal ooien gekregen. Zelf viel de ram op door zijn snelle jeugdgroei en het gemakkelijke geboorteverloop.
Het is een 3/4 broer van de hoogste vleeslam Texelse ram van Nederland Malvern 4899-00030.
Zijn vader is de Texelse ram 6390-58033 met vleeslamindex 115 / 80 een absolute topper en de moeder is de Engelse import Texelaar Lumbylaw ORL-07157 die nu nog een Texel index van 358 heeft in Engeland!
Ook halfbroertjes van de ooi scoren in Engeland indexen van rond de 400!!
De ram valt op door zijn lengte en correcte bouw en we hopen dat zijn lammeren ook zo makkelijk geboren worden als hij en zijn zus zelf als lam.
Hij krijgt nu ook de ooilammeren te dekken dit jaar.
De hoogste vleeslamindex SWIFTER ram van nederland is onze fokram 8809-58085 met 113, deze ram is op twee bedrijven ingezet en krijgt volop kansen om zijn kwaliteit van snelle groei, positieve vererving rugspier en goede vetbedekking door te geven.
Rammen bij de ooien in de herfstzon (foto Superieur 4899-58235 )
Handbank Rob Roy bij zijn ooien in natuurgebied
Handbank Rob Roy loopt nu in september al bij zijn ooien in een natuurgebied.
De goede combinaties van het afgelopen jaar gaan we herhalen en zijn zoon Triple Threat gaat het nadekken verzorgen in deze groep.Deze jonge ram woog op 10 september al 70 kg en geeft aan dat zijn vader en de moeder Lumbylaw ORL07010 kwaliteit blijven leveren.
Handbank Rob Roy zijn all-round index in de U.K blijft zeer stabiel in de Index draai op 360,95 staan met een goede betrouwbaarheid van 84%.
De andere rammen gaan vanaf 25 september ook bij de ooien, Dit zijn de Engelse Texelaars Lumbylaw Osogood ORL08003 en zijn zoon met de hoogste vleeslamindex van Nederland 04899-00030 Malvern. Ook zijn halfbroer 4899-58235 gaan we inzetten en zijn voorspelde fokwaardes zijn zeer veel belovend.
De Swifters gaan vanaf 1 oktober bij de eigen rammen 8809-58200 en 8809-58085 en A453-82523. Alle drie rammen met zeer hoge vleeslamindexen uit zeer goede ooien.
Handbank Rob Roy bij zijn ooien in natuurgebied
Texel Rams Sell to 60,000gns at Lanark
Texel ram lammeren ontmoeten een zinderende handel op Lanark op donderdag (23 augustus) op de Scottish National Texel Sale, met een top prijs van 60.000 GNS en waarbij 11 lammeren zijn verkocht voor vijf cijfer prijzen en nog eens 17 lammeren afgehandeld op 5000gns of meer.

Bovendien zijn 42 meer lammeren verkocht dan vorig jaar, met de 411 ramlammeren verkocht met een gemiddelde van 2054,40 pond en een 80% klaring.

"Een doorslaand aantal lammeren werden verkocht aan commerciële producenten die allen zien dat de premie van hogere beloningen in de handel voor Texel kruisings lammeren het waard is. Dit wordt weerspiegeld in de aanhoudend sterke vraag naar topkwaliteit Texelse Dekrammen en wordt bevestigd door de handel hier bij Lanark. "

De beste prijs van de dag van 60.000 GNS voor het ramlam Teiglum Tornado nam de familie Clarke's van de Teiglum kudde en daarmee het hoogste hok gemiddelde wat 19.257 pond was per verkochte ram. En hun verkoop leider was Teiglum Tornado .CFT1201701

Deze Sportsman's Scout zoon is uit een ooi van Teiglum Outlaw en heeft een index van 346 . Hij is verkocht aan Robbie Wilson, Milnbank, heren Renwick, Castlecairn, Allan Chisholm, Wester Moy, Donald Rankin, Kilmaluag, en de heren Vernon, Charben.
Texel Rams Sell to 60,000gns at Lanark
Swifter ram 8809-58100 naar Zwitserland en Texelaar 58056 naar Belgie
Afgelopen week zijn er al wat rammen naar de nieuwe eigenaren gegaan. Zo ging de als 4-ling geboren 8809-58100 naar Zwitserland, samen met een Zwartbles en een gespierde Texelaar van Dutch Tex.
Ook is de Engelse Texelaar ram 06390-58056 naar Belgie gegaan waar de familie Aneca er snel groeiende lange fok en slachtlammeren mee gaat produceren.
De Texelse ram 4899-00030 Malvern is voor het derde jaar op rij weer de Texelse ram met de hoogste vleeslamindex (121) van Nederland. Nu gevolgd door zijn vader Lumbylaw Osogood ORL08003 op 115.
Wij voeren nu al 5 jaar de vleeslamindex lijst van economische Texelaars van Nederland aan en zijn daar erg blij mee. Hiermee hebben onze afnemers van Dekrammen de garantie dat de vleeslammeren hard groeien en een goede vlees / vetverhouding hebben en weinig (duur) voer nodig hebben voor deze productie.Ook zijn de lammeren een maand eerder slachtrijp waardoor de betere prijzen gescoord worden en minder risico op uitval en wormbesmetting.
Swifter ram 8809-58100 naar Zwitserland en Texelaar 58056 naar Belgie
Zwoegervrij certificaat weer tot 2014
Het tweejaarlijks bloedonderzoek op Zwoegerziekte (Maedi-Visna) is weer uitgevoerd met een goed resultaat.
We hebben het certificaat weer verlengd tot juni 2014.
Zwoegervrij  certificaat weer tot 2014
lammeren zijn nu afgespeend en zelfstandig
Afgelopen woensdag 30 mei zijn de Swifter en Texelaar lammeren allemaal gewogen en gescand. Tevens zijn de Swifter ramlammeren opgenomen in het stamboek. Ze hadden evenals vorig jaar weer heel best beenwerk. De meeste 87 punten en nog wat 86 en 85, de bespiering was ook goed, geen enkel dier onder de 80 bespiering ondanks dat ze nog vrij jong waren.
Ze kunnen nu op eigen kracht zich verder ontwikkelen op voornamelijk goed weidegras. Te hard voeren van ramlammeren is zoals u weet slecht voor de spermakwaliteit en de rammen gaan ook langer mee.
Ook vallen de rammen dan altijd mee in bespiering bij de nieuwe eigenaren en "smelten" ze niet na aanvoer!
De ooien zijn nu ook afgespeend en bekapt en gaan in een mindere weide om goed op te drogen, hoewel echt slechte weiden er nu niet zijn met het groeizame weer!
De scanresultaten worden omgezet in indexen en zodra die bekend zijn hoort u meer van ons.
lammeren zijn nu afgespeend en zelfstandig
Ooien met lammeren in de weide 28 april
De grasgroei komt nu goed op gang en we hebben de ooien met lammeren net omgeweid. 21 April zijn alle ooien met de lammeren de weide in gegaan.Er stond nog niet veel gras dus we voerden op stal nog kuilvoer bij, ook voor een goede overgang in de voeding.
De lammeren groeien hard door en er wordt goed geweid.
Ooien met lammeren in de weide 28 april
Texelse lammeren nu een maand oud
Vandaag hebben we de lammeren gevacineerd tegen "het Bloed" met Bravoxin om uitval door een te snelle groei te voorkomen. Over 2 weken gaan ze de weide in en we zijn zuinig op deze snelle groeiers!
Het zijn prachtige uniforme lammeren van Handbank Rob Roy, Malvern 30 4899-00030 en Lumbylaw Osogood ORL 08003. De lammeren zijn nu ongeveer een maand oud en krijgen op stal onbeperkt goed kuilvoer en beperkt brok.
Texelse lammeren nu een maand oud
Foto's van de Texelse lammeren op 1 april
Hierbij nog wat foto's van de nieuwsgierige Texelse lammeren.
Ze beginnen nu ook al mee te eten met de ooien met het kuilvoer en we zijn op beperkte schaal begonnen met krachtvoer voor de lammeren.
We laten ze binnen tot er genoeg gras in de weide staat wat zo rond 20 April het geval lijkt te zijn. Dan gaan de ooien ook van de krachtvoergift af en krijgen alleen de lammeren nog beperkt toegang tot krachtvoer. We willen dat de lammeren vooral groeien van Kuilvoer en later gras.
Foto's van de Texelse lammeren op 1 april
Texelaars en Swifters hebben al hun lammeren
Alle ooien hebben gelammerd en het aflammeren is goed verlopen.
De Texelaars deden het buitengewoon goed dit jaar met mooie correcte lammeren die vrijwel altijd goed lagen bij de geboorte. Dit is een heel prettige eigenschap en de ooien kunnen dan ook goed ruimte maken. Ze hadden vrijwel geen krachtvoer gehad en de lammeren hadden een goed geboortegewicht van rond de 5 kg. Een enkele uitschieter van ruim 6 kg kon ook nog normaal geboren worden.De worpgrootte was buitengewoon goed met 2,1 lam gemiddeld voor de overjarige Texelaar ooien. De ooilammeren hebben we laten overlopen.
De Swifter ooilammeren hadden gemiddeld 2,3 lam en de oudere Swifter ooien gaven het mooie aantal van 2,9 lam. Veel lammeren zijn nu op afstamming minimaal enkel MyoMax en heel veel dubbel MyoMax Gold.
Texelaars en Swifters hebben al hun lammeren
« eerste 10 berichten    volgende 10 berichten »