Hier kunt u het laatste nieuws over ons fokbedrijf lezen.
Tevens vindt u andere wetenswaardigheden over de schapenhouderij in het algemeen.
Alle schapen weer naar buiten na de Blauwtong periode
We hadden uit voorzorg het grootste deel van de schapen opgestald of in een TVBI gezet om infectie via de knutten (Culicoides midges) te voorkomen met het Blauwtong type 3 virus.
Dit heeft uitstekend gewerkt en kan ik een ieder aanraden, alles beter dan zieke dieren.
Nu gaan ze weer de weide in.
De Texelaars zijn al vroeg gedekt, ook vanwege bovenstaande reden, rammen zijn nog gevoeliger hiervoor.
We verwachten de lammeren in februari en hopen nu nog een maand of twee te kunnen naweiden, om te beginnen de eigen percelen met erg veel gras. Dit samen met de shetland ponys.
Alle schapen weer naar buiten na de Blauwtong periode
Voorspoedig 2023 voor uw familie en uw bedrijf
Weer een nieuw jaar met nieuwe kansen en uitdagingen!

Het team van Engelse Texelaar en Swifter Fokbedrijf fam. Aa wenst u een voorspoedig 2023 toe! Wij hopen dat dit jaar een top jaar voor u wordt!

Wij willen u graag bedanken voor het vertrouwen en hopen u ook dit jaar weer terug te zien.

We hebben nu de zeer goede nieuwe Engelse Texelaar ram Incheoch D-Day ruim ingezet, die op vrijwel alle punten een zeer goede fokwaarde heeft en uit een lijn komt met zeer goede gebruiks eigenschappen zoals zelfstandig aflammeren en een extra bespiering, en wat zeer zeldzaam is tegenwoordig een positieve VET vererving zodat ook weerstand en goede smaak van de lammeren op het juiste gewicht is meegenomen. Dit is een erg onderbelichte factor in het huidige fokbeleid landelijk! De lammeren zijn wat lichter bij de geboorte en extra bespierd, waardoor de geboortes vlot verlopen met veel gespeende lammeren verwachten we.

De Engelse Texelaar ooien verwachten ook lammeren van de bewezen ram AA Explosion en zijn halfbroer AA EYECATCHER. Dit zijn ook al bewezen rammen met goede lammeren.

De Swifters gaan lammeren van de LEO A558-24233 , een zoon van de ram die er dit jaar op de Dag van Het Schaap echt uitsprong. Ook van de Dassekop ram verwachten we lammeren en nog een derde ram King met ook de Blauwfactor.

We zien uit naar het voorjaar al weer en het huidige zachte weer geeft daar al een positief voorproefje van.
Voorspoedig 2023 voor uw familie en uw bedrijf
Een nieuw jaar 2022 met nieuwe kansen en uitdagingen!
Een nieuw jaar met nieuwe kansen en uitdagingen!

Het team van Engelse Texelaar en Swifter Fokbedrijf fam. Aa wenst u een voorspoedig 2022 toe! Wij hopen dat dit jaar een top jaar voor u wordt!

Wij willen u graag bedanken voor het vertrouwen en hopen u ook dit jaar weer terug te zien.

We verwachten een zeer goede nieuwe Engelse Texelaar ram in dit jaar Incheoch D-Day, die op alle punten een zeer goede verwachting heeft en uit een lijn komt met zeer goede gebruiks eigenschappen zoals zelfstandig aflammeren en een extra bespiering, en wat zeer zeldzaam is tegenwoordig een positieve VET vererving zodat ook weerstand en goede smaak van de lammeren op het juiste gewicht is meegenomen. Dit is een erg onderbelichte factor in het huidige fokbeleid landelijk!

Ook hebben we een Charmoise Nemo aan het rammen bestand toegevoegd voor de gebruikskruising en om Teassers (Zoekrammen) te produceren die jaar rond willen werken.
De Charmoise is een echt slagerslam wat uitblinkt in een goede slachtkwaliteit op een sober dieet en zonder brok op schraal land toch goed presteert. Je kunt dan denken aan natuurgebieden en zeker onder zonnepanelen.
De Charmoise ram is bij uitstek geschikt om ooilammeren van vleesrassen te dekken wat dan een zeer gemakkelijke geboorte en een perfect lam oplevert. Dit wordt in Frankrijk en Engeland al veel toegepast.
De levensproductie van de Texelaar neemt dan toe en zonder geboorte problemen.

De Engelse Texelaar ooien verwachten ook lammeren van de bewezen ram Lintalee Da Vinci en zijn twee zonen AA EYECATCHER en AA EXPLOSION.

De Swifters gaan lammeren van de Blauwe Joekel top ram en zijn zoon AA EXPECTATION 8809-58220 .

We zien uit naar het voorjaar al weer en het huidige weer geeft daar al een positief voorproefje van.
Een nieuw jaar 2022 met nieuwe kansen en uitdagingen!
ALLE LAMMEREN GESCAND EN GEWOGEN 25 MEI
De Engelse Texelaar en de Swifter lammeren hebben het weer bijzonder goed gedaan met het scannen.
We gaan zelf weer de zeer best fokkende Blauwe Joekel in zetten bij de Swifters en zijn zoon AA EXPECTATION 8809-58220, die een bijzonder dikke rugspier had voor een Swifter lam op 25 mei van 29,7 mm. ook de groei is positief en de moeder van Expectation voert wat vreemd bloed.
Blauwe Joekel is in oktober te koop voor wie zijn erg Allround beste vererving ook nog wil benutten. Zijn lammeren hebben een brede best aangesloten voorhand, beste ruggen en super groei en bespiering.
Verder zijn alle Swifter ramlammeren al besproken.

Bij de Engelse Texelaars liep een ramlam van een drieling er heel erg uit in groei. Dit is AA EXPLOSION, die uit een Kimbolton Ace moeder PPK1800805 komt die ook in de 1% beste ooien van de UK staat. De vader is de nu bewezen vererver Lintalee Da Vinci LHM2000585 die opnieuw wordt ingezet gezien zijn beste lammeren. Twee generaties top 1% dieren zitten in zijn voorgeslacht.
Ook wordt ingezet de jonge Engelse Texelaar ram AA EYECATCHER, die uit onze eigen ooi 06390-04756 met de hoogste groei vererving van Nederland komt.
Ook deze prachtige Eyecatcher is van Lintalee Da Vinci.

ALLE LAMMEREN GESCAND EN GEWOGEN 25 MEI
Goed groeiende lammeren op 15 april 2021
De lammeren van zowel Lintalee Da Vinci als van All You Need, en de Swifter lammeren van Blauwe Joekel doen het heel goed en gaan morgen voor het eerst naar buiten.
We hebben laat gras dit jaar door het koude weer, maar de lammeren doen het binnen nog uitstekend.
Goed groeiende lammeren op 15 april 2021
Gewicht raden van Blauwe Swifter ram 10 maanden
Deze week hebben we de Blauwe Swifter ram die we hebben ingezet op alle Swifters gewogen.
Voor een one line evenement van de GD en Het Schaap moest zijn gewicht geraden worden.
Hij woog met wol precies 80 kg wat heel goed is voor een jonge Swifter ram.
Hij heeft alleen weidegang gehad en de laatste 3 weken hooi.
Over 14 dagen worden zijn eerste lammeren verwacht, heel spannend ook met de kleuren.
Gewicht raden van Blauwe Swifter ram  10 maanden
Fijne Jaarwisseling en een Goed 2021
Voor 2021 werken we weer naar een goed resultaat toe en kunnen U weer kwaliteitsvolle schapen van verschillende bloedlijnen aanbieden. Zowel Engelse Texelaar ooien als rammen. De meeste lammeren komen van de Garngour Alabama zoon Lintalee Da Vinci met een verdienstelijke index van 300 staat hij bovenin de top 1% van het ras in de UK.
En natuurlijk Swifters met een mooie vacht en de hoogste vleeslam indexen. Daarbij dit jaar ook Blauwe Swifters omdat er veel vraag naar deze mooie schapen is.
Fijne Jaarwisseling en een Goed 2021
Lintalee Da Vinci LHM2000585 nieuwe hoofdram British Texelaars
Lintalee Da Vinci LHM2000585 wordt dit jaar ingezet.
Het is zoon van de 40K Engelse Texelaar ram Garngour Alabama zie foto
Een bekende Alabama zoon is Sportsmans Batman die voor 100 K werd verkocht in 2018.
Wel leuk om te vermelden is dat deze Alabama een halfbroer is van Garngour Craftsman die de duurste ram ooit in Lanark 2020 heeft gefokt Sportsmans Double Diamond van 350.000 guines en de duurste ram op de English Sale in Worchester van 16.000 guines.
We hebben deze ram uit een zeer goede moederlijn uitgezocht op de goede moedereigenschappen als aantal geboren en gespeende lammeren, zelf de lammeren grootbrengen (Natural born), geen ET, en hoge bespierings kenmerken en meerdere generaties topdieren ook aan moederskant op deze kenmerken.
Ook Kimbolton Blaze en All You Need worden weer ingezet. Lintalee DA VINCI heeft de meeste ooien gedekt.
Lintalee Da Vinci LHM2000585 nieuwe hoofdram British Texelaars
nieuwe Swifter Fokram Blauwe Joekel 8584-67046
De Blauwe Swifter ram die dit jaar dienst doet is met 86 Bespiering en 82 beenwerk opgenomen.
Geboren 10 maart als 3- ling, gewicht 60 kg.
8584-67046
Uit de zelfde moeder is een halfbroer dit jaar gestegen naar Vleeslamindex 162, wat de hoogste vleeslamindex van Nederland is.
De vader van Blauwe Joekel is onze oude ram Constructor 8809-73955
Hij heeft een prachtige vacht en is opgenomen met 86 punten bespiering en 82 punten beenwerk. Blauwe Joekel mag dit jaar alle Swifters dekken en we verwachten Blauwe Swifter lammeren van hem en witte natuurlijk.
nieuwe Swifter Fokram Blauwe Joekel 8584-67046
Blauw Swifter ooilam geboren uit blauwfactor ouders
Deze week heeft een van de laatste ooien gelammerd met een mooi Blauw ooilam.
Theoretisch wisten we dat er een Blauwe geboren kon worden, maar de kansberekening geeft aan 25% kans.
Vader is de aangekocht Swifter ram en moeder is 32 die ook de moeder was van de beste ram 55.
Blauw Swifter ooilam geboren uit blauwfactor ouders
volgende 10 berichten »