Hier kunt u het laatste nieuws over ons fokbedrijf lezen.
Tevens vindt u andere wetenswaardigheden over de schapenhouderij in het algemeen.
Schapen en lammeren 30 april in de weide
schapen lopen nu 4 dagen in de weide Schapen en lammeren 30 april in de weide
Texel ram lam en Swifter met lammeren in de weide 30 april
De lammeren hebben het naar hun zin in de weide nu. We laten even enkele leuke foto's zien. Texel ram lam en Swifter met lammeren in de weide 30 april
Texelaar met twee beste lammeren
De ooien en lammeren kunnen nu aan hun weide seizoen beginnen. De krachtvoergift van de ooien wordt afgebouwd en de lammeren moeten het doen op moedermelk, gras en wat aanvullende brok. Texelaar met twee beste lammeren
De oudste groep lammeren doet het ook prima hierbij wat foto's
Mooi ramlam in de oudste groep lammeren die best doorgroeien.
Dit is een zoon van Handbank Rob Roy waarvan we ook dit jaar weer veel goede lammeren hebben gekregen.
Alle rammen hebben ruimschoots aan de verwachtingen voldaan waardoor we goede kwaliteit Engelse Texelaar ram lammeren en goed gebouwde Swifter ramlammeren van diverse bloedlijnen kunen leveren.
Ook de ooien houden zich goed en we hebben niets te klagen over de moedereigenschappen of de uierkwaliteit.
De oudste groep lammeren doet het ook prima hierbij wat foto's
Mooie lange Texelse lammeren in de tweeling groep
Nog een paar leuke lammeren in zijaanzicht die ook goed ruwvoer opnemen.
Zodra de zwaarste lammeren 50 kg wegen gaan we laten scannen.Hierbij wordt de groei bepaald door wegen en de bespierheid en vetbedekking met scannen vastgesteld.
Daarna start de verkoop van de ramlammeren. Mensen die een Swifter of Texelaarram besteld hebben kunnen dan hun ram komen uitzoeken.
De dieren hebben dan ook al een weideperiode achter de rug en zijn gevaccineerd met Bravoxin tegen het bloed en regelmatig ontwormd.
Mooie lange Texelse lammeren in de tweeling groep
Texelse lammeren aan de ruif met kuilgras
De jonge lammeren zijn ook al begonnen goed ruwvoer op te nemen. Ze blijven nog een week of twee op stal en dan hopen we dat er voldoende gras in de weide staat om de schapen met lammeren naar buiten te doen.
Ze groeien wel ongestoord door en de koude periode was wel een groeizame tijd op stal.
Texelse lammeren aan de ruif met kuilgras
Eerste Texelse en Swifter lammeren nu geboren
Hierbij een foto van de eerste lammeren van 2013, een mooie zoon 38501 van Handbank Rob Roy uit ooi 4899-58234. Dit is een volle zus van de dit jaar ingezette Texelse ram Superieur 4899-58235.
Het aflam seizoen komt rustig op gang wat wel makkelijk is met de benodigde kraamhokken.
Volgende week verwachten we weer een tweede groep aflammerende Swifter ooien. De meeste Texelaars hadden twee lammeren en de Swifters vrijwel allemaal 3 tot nu toe.
Eerste Texelse en Swifter lammeren nu geboren
Shetlanders wachten op het voorjaar!
De kudde Shetlanders en de grote paarden voeren we nu elke dag hooi bij in de weide.
Dit waarderen ze zeer en we zullen blij zijn als het gras weer gaat groeien.
Ze zijn goed de winter doorgekomen en twee dieren verwachten een veulen dit voorjaar.
De gebruikte hengst Shandy van Bromishet stond dit jaar aan kop op de Hengstenkeuring met een 1e premie in zijn rubriek.Een eerste premie had vorig jaar de hengst Zuidenwind van de Deinderik ook en Tessarossa II van de Uilecoteweg was dat ook gelukt(beide kopnummer!). Al deze hengsten hebben we de afgelopen jaren ingezet en je mag dan op termijn ook een duidelijke verbetering van de kwaliteit van de pony's verwachten.
Shetlanders wachten op het voorjaar!
26 januari de schapen zijn weer in en bij de stal (foto kuilvoer aan het hek)
Vandaag alle ooien uit de winterweide gehaald. De deur naar buiten blijft nog een week open zodat ze ook nog gras kunnen vinden in de wei. Hierdoor verloopt de overgang naar de stal geleidelijk en leren ze het nieuwe voer kennen. Gelukkig wordt de baal kuilvoer gewaardeerd, want hier krijgen ze er nog een hele serie van!
Volgende week gaat na de Stamboek opname de wol eraf en de deur dicht tot de lammeren zijn geboren. De Texelaars krijgen dan overwegend kuilvoer en de Swifters die hoogdragend zijn nog wat brok extra. De koppel wordt dan opgesplitst en de wat schrale Texelaars kunnen dan eventueel naar de Swifter groep.
26 januari de schapen zijn weer in en bij de stal (foto kuilvoer aan het hek)
23 januari 2013 sneeuw en vorst maar de schapen hebben er geen last van
Vandaag wat foto's gemaakt van de hoogdragende Texelaar en Swifter ooien in de weide. Over een week gaan ze naar binnen om over 10 dagen geschoren te worden. Het weer wordt binnenkort weer beter en de lammeren mogen komen!
De schapen kunnen zich met voldoende gras prima handhaven in de weide en hebben het zichtbaar naar hun zin ondanks de sneeuw. Om de overgang naar de stalperiode goed te laten verlopen gaan ze pas na en week binnen voeren en buiten weiden definitief naar binnen. op 2 februari worden alle dieren geschoren en blijven dan dik in het stro binnen.
23 januari 2013 sneeuw en vorst maar de schapen hebben er geen last van
« eerste 10 berichten    volgende 10 berichten »