Hier kunt u het laatste nieuws over ons fokbedrijf lezen.
Tevens vindt u andere wetenswaardigheden over de schapenhouderij in het algemeen.
Hype en Happy van het Kanteel geboren
Op de foto het prachtige Palomino mini shetlander hengstveulen Hype van het Kanteel. Hij doet zijn naam recht aan, een prachtig gebouwd veulen met beste bewegingen. De vader is de eerste premie hengst Shandy van Bromishet en de moeder Xarina van 't Sallandserfje.
De veulens zijn zonder hulp geboren en erg vlot.
Hype en Happy van het Kanteel geboren
Importlammeren van Drinkstone in de quarantaine weide 2014
Hier een foto van de Texelse importlammeren die we deze winter nog in hun moeders gekocht hebben op de Drinkstone reduction sale in Schotland.
Het gaat om de top van het Engelse Texelaar stamboek waarbij we extra gelet hebben op geboorte gemak, worm resistentie en geboortegewicht.
De vaderdieren zijn de nummer 1 Engelse Texelse ram Goldies Supreme voor Muscularity en de nummer 5 Engelse Texelaar ram Cambwell Taurus voor groei. De moeders hebben als vader Drinkstone Punt-Gun wat de vader is van de nummer 1 Texelse Ram Drinkstone Tasmania in 2014. Allemaal bewezen goed verervende Engelse Texelaar rammen.Cambwell Taurus heeft als vader Sportsmans Supreme uit de top ram Kelso Paveroti.
Importlammeren van Drinkstone in de quarantaine weide 2014
12 april schapen in de weide!
Vandaag de schapen in de weide gedaan. Ze waren er blij mee!
De ooien worden nu niet meer bijgevoerd en de lammeren krijgen wel brok om de groei ongestoord te laten verlopen en voor de mineralen voorziening.
12 april schapen in de weide!
Swifter lammeren en Texelaar op een strobaal is altijd leuk
Als er stro gestrooid gaat worden vinden de lammeren het altijd een feest om er dan bovenop te gaan staan. Binnenkort gaan ze de weide in en kunnen ze zich daar uitleven. Van 8809-58085 hebben we ook twee blauwe Swifter ramlammeren gekregen. Swifter lammeren en Texelaar op een strobaal is altijd leuk
Texelse lammeren 6 april 2014
Op 6 April hebben we de lammeren allemaal gevaccineerd tegen Clostridium zodat ze over een week veilig naar buiten kunnen. De voerovergang zal geleidelijk worden is de bedoeling door ze eerst maar een paar uur de weide in te doen met hun moeders en elke dag wat langer.Ze groeien erg hard, dus dat is altijd wel uitkijken. Texelse lammeren 6 april 2014
Texelse lammeren maart 2014
Hierbij al een foto van een deel van de Texelse lammeren in maart 2014
verdere info volgt.
Ze zijn van 3 verschillende vaderdieren
Texelse lammeren maart 2014
Texelse en Swifter Ooien geschoren 7 februari
Op 7 februari zijn de ooien geschoren en waren in goede conditie de winter doorgekomen. Ze zijn nu al goed gewend aan het kuilgras en worden afhankelijk van de aflam datum al bijgevoerd met krachtvoer. De Swifters nu in een aparte groep 350 gram per dag en de Texelaars 150 gram. Over een week gaan de eerste ooien af lammeren en we zien er al weer naar uit. Texelse en Swifter Ooien geschoren 7 februari
Drinkstone TEXEL Sale TOP 6000gns (7.560 Euro) (foto pjp1202907)
De verkoop op 6 januari 2014 van alle drachtige ooien en overlopers uit de Drinkstone kudde voor Arnold en John Park van Hawick , zag een totale klaring en een totaal gemiddelde van 482 voor 172 schapen .Deze kudde heeft een gemiddelde index totaal die in de beste 1% Texelse schapen van Schotland valt.
De verkoop leidster bij 6.000 gns ( 7.560 Euro) was een 4de worps ooi PJP1000083, een dochter van Drinkstone Punt Gun uit een door Lumbylaw Kenia verwekt dochter en is verkocht met een Totaal-index van 444 wat de hoogste voor haar leeftijdsgroep was binnen het ras . Ze is verkocht drachtig van Boghouse Untouchable en werd gekocht door McCosh Bros voor hun Culterallers kudde gevestigd nabij Biggar .

Aan het hoofd van de 1 -jarige ooien met 3.500 gns werd een andere Drinkstone Punt Gun dochter PJP1202907 verkocht ook door een Lumbylaw Kenia verwekt dochter . Ze is verkocht met een index van 469 en voerde ook lammeren hetzij door Boghouse vader of de Cambwell Taurus vader . Ze reist naar Perth voor Duncan MacNiven voor zijn Highcraigs kudde .

Verkocht voor 2600 gns was een door Goldies Supreme verwekte 2e worps ooi uit een Drinkstone Punt Gun moeder . Haar index was 394 en ze is verkocht drachtig van Vorn Upper Caste lammeren . Zij werd verkocht aan Charles Scott van Oosten Midden , Hawick .

Gemiddelden - 84 ooi 519,38 , 88 shearling gimmers 446,85 , 172 hoofd algemene 482,77 .
zie verslag:http://farmingeye.com/2014/01/06/drinkstone-texels-sell-6000gns-carlisle/
Drinkstone TEXEL Sale TOP 6000gns (7.560 Euro) (foto pjp1202907)
Fijne Jaarwisseling en een Goed 2014
Voor alle bezoekers van onze site een Goed en Gezond 2014 gewenst voor uw Familie en Bedrijf.
De schapen op deze foto zijn het nieuwe jaar met goed weer in gegaan!
Fijne Jaarwisseling en een Goed 2014
meeste schapen begin oktober al gedekt door Swifter ram Top Gun
Hierbij een foto van 8809-58085 Top Gun die op 12 oktober het werk er al weer op heeft zitten voor dit seizoen.
Als er niets terug komt krijgen we een compact aflam seizoen eind februari 2014.
Zowel Top Gun als Powerpacker zijn goede actieve rammen die ook goede karakters hebben.
De Texelse rammen zijn ook al bijna klaar met hun werk, alleen de jonge ooi lammeren komen deze periode nog in bronst.
meeste schapen begin oktober al gedekt door Swifter ram Top Gun
« eerste 10 berichten    volgende 10 berichten »